En weer terug in Ubud!

Ja, zit weer sinds zaterdag in Ubud. Blijf een goed gevoel houden bij deze stad/ dit dorp, weet niet eens hoe ik het mag noemen. Het enige jammere eraan is dat het al sinds 2 dagen behoorlijk regent ... en niet zo'n klein beetje ook,het komt met bakken uit de hemel vallen .... niet echt om vrolijk van te worden, maar Ubud maakt een hoop goed met al zijn Spa's, heerlijke eettentjes (heb hier gewoon de beste pizza aller tijden gegeten .... eigenaar is gelukkig wel een Italiaan anders zou het helemaal verrassend zijn!) en onwijs leuke shops. Kortom, ook al regent het, ik vermaak me hier wel. Vandaag een fietstocht gemaakt, beginnend vanaf Mount Batur. Helaas was het bewolkt, zodat je niet helemaal optimaal van het uitzicht kon genieten, maar zo af en toe viel de bewolking wat weg en had je een redelijk uitzicht. De fietstocht was super, want je komt op plaatsen waar je normaal niet zou komen (het is hier heel makkelijk verdwaald raken, want nergens staan borden) en de kwaliteit van de wegen is soms te slecht voor woorden, maar dat is dan ook weer de sport!

Af en toe kwam de regen met bakken naar beneden, maar dan is er gelukkig nog de regenponcho (!!!) en fiets je doodleuk verder ... maar geef toch de voorkeur aan de zon! Hoe dan ook, de tocht was erg mooi en de moeite waard. Was samen met een NL moeder en dochter en 3 Australische vrouwen, leuk clubje zo! Vandaag ook weer een typisch voorbeeld van hoe ver je soms kan afdingen, maar je moet wel geluk hebben; wilde namelijk ook erg graag de wandeltocht doen naar Mount Batur met zonsopgang. Dit schijnt prachtig te zijn, maar zou me wel 700.000 RPS kosten, omgerekend 63,- EUR) .. wat ik zeker voor hier veel te duur vond, maar in je eentje sta je soms machteloos wat betreft onderhandelen. Die NL moeder en dochter vertelde dus dat ze deze toch ook gingen doen en wel voor meer dan de helft minder (bij dezelfde maatschappij als de fietstocht). Kortom, ik zeg dit zo tegen die mensen en ja hoor, ik ga woensdagochtend (3 uur 's nachts vertrekken!) mee tegen hetzelfde tarief. Scheelt me dus even 400.000 RPS!!! Nu maar hopen dat het droog is en niet bewolkt!

Morgen hopelijk weer wat beter weer, maar ga me zeker ten goed doen aan de Spa's, het lekker eten en de leuke winkeltjes. Waarschijnlijk vertrek ik donderdag richting Kuta waar het 2 kanten op kan gaan; of ik blijf daar 'strand hangen' tot donderdag wanneer ik terug vlieg of ik ga richting Java om de Bromovulkaan te beklimmen met 2 gasten uit Delft .... ben benieuwd ... jullie zullen het over een paar dagen lezen!

Nogmaals, top al die lieve berichtjes ... kijk ook wel stiekem een beetje uit naar thuis!

Dikke kus Caro

Reacties 4

ludy 26-07-2010 16:18

Hoi Caro,,

Leuk om dit allemaal te lezen, dat je je goed vermaakt en erg ondernemend bent, zeker op die afgelegen plaatsen, zonder borden etc.etc. en met andere mensen op pad gaat.
Jammer dat het weer wat minder is, maar de spa's en eten is ook een lekkere bezigheid.

Geniet van de laatste dagen en ik hoop dat morgen de zon weer voor je gaat schijnen.

Dikke kus Ludy

Peter 28-07-2010 22:22

Hi Ca,

hoe was de wandeltocht met zonsopgang op Mount Batur? Lijkt me adembenemend mooi!
Ik ben reuze benieuwd naar je foto's en je verhalen.

Groetjes Peter

Yvonne 30-07-2010 15:08

Ha Caroline!
Wat gaaf zo'n zonsopgang! Kan niet wachten op de foto's!
Hoe is het op Kuta? Weet je al wat je gaat doen? Je laatste weekje, wat gaat het snel he...
De Luna en ik wachten in ieder geval op je! ;-)
geniet er nog van!
xxYvonne.

Michael Vandebril 02-03-2013 22:53

Ubud is zeer fantastisch! Andere tips om daar te doen www.jakpost.travel

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer