Cultuurshock!!

Hoi hoi,

Tjonge zeg, wat een avontuur, heb er ff geen andere woorden voor! De vliegreis ging vrij voorspoedig. Ben dus heel even op Dubai aiport geweest, maar dat was maar een half uur, daar kan je ook weinig mee. In Jakarta vervolgens overgestapt en daar sloeg de vermoeidheid ook wel even in; het was warm, je moest tig keer je paspoort laten zien, visum ook nog even tussendoor kopen en door naar de volgende vlucht. Was blij toen ik eindelijk op Bali aan kwam .... en dan ..... was toch wel even slikken ... daar sta je dan met al je goede voornemens ... wist ff niet waar ik het zoeken moest. Gelukkig zijn daar vele ' behulpzame' taxichauffeurs en dan begint het circus van afdingen. Eerst maar even pinnen dan me richting Kuta laten rijden. Heb besloten daar te beginnen; vrij toeristisch en waarschijnlijk genoeg overnachtingsmogelijkheden. Zit nu wel 2 nachten in een naar mijn gevoel te duur hoteltje, maar om mee te beginnen, vind ik het wel even best. In een bar vervolgens gaan zitten en aan de praat geraakt met een Nederlandse jongen. Vervolgens een dook genomen in de zee; heerlijk!! Wat een super gevoel gaf dat zeg, prachtige lucht en lekker water, echt even een verademing. In het hotel een douche genomen en met die Nederlandse jongen lekkers vis wezen eten. Daarna stortte ik echt in en ben ik mijn bedje ingedoken, ik kon niet meer, maar wilde eigenlijk wel voetbal zien. Caatje heeft dus haar wekker om 2:30 uur gezet (!!! ja ja 's nachts dus) en in haar bed voetbal zitten kijken. Was wel even in de verleiding om door te slapen, maar toch niet gedaan en heb daar ook geen spijt van; leuke pot om te zien.

Volgende dag pas rond 13 u mijn bed uit gekomen om de buurt een beetje te verkennen en te zien waar mijn volgende (goedkopere) overnachtingen kunnen zijn. Heb besloten nog een paar dagen in Kuta te blijven om te wennen aan deze hele sitatie en om een reisplan te gaan opstellen. Ik denk dat mijn volgende stop Ubud gaat worden. 

Merk wel dat het echt wennen is om in je eentje op reis te zijn. Aan de ene kant wil je heel graag met andere mensen praten en aan de andere kant is het ergens ook wel weer goed zo. Heeft gewoon even tijd nodig ... hou jullie in ieder geval op de hoogte van mijn ontwikkelingen hier in!

Dikke kus Caro

Reacties 3

Yvonne 07-07-2010 12:19

Ha Caroline!
Goed te lezen dat je je eerste kerel al aan de haak hebt geslagen! ;-) Just kidding...
Even serieus nu: fijn dat je in ieder geval goed aangekomen bent na die lange vliegreis! Ben benieuwd wat je volgende 'bestemmingen' worden en ik kan me die laatste alinea heel goed voorstellen! Doe wat goed voelt op dat moment...

Liefs,
Yvonne.

Marina 07-07-2010 23:53

heey Caro,

Fijn dat je een goede vlucht gehad hebt en dat je lekker bent aangekomen daar. Leuk dat je al een berichtje geschreven hebt....
Superdat je gelijk al contact hebt gelegd daar met Nederlandse jongen
In ieder geval wil ik je heel veel plezier daar wensen. Geniet lekker van je vakantie en van de finale zondag he Nederland wereldkampioen tegen Spanje ;-)

Liefs Marien

nico 08-07-2010 14:40

Hmmm word al aardig geroddeld over mij zie ik lijkt me leuk om je nog eens tegen te komen denk dat ik de finale in skygarden kijk de halve daar ook bekeken dus als je zin en überhaupt nog in kuta bent lijkt me gezellig stikt daar wel van de Nederlanders zo niet goede reis nog.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer